Börja med Agility

Agility är något som alla hundägare kan hålla på med mer eller mindre. För att kunna börja med Agility så är det viktigt att låta hunden växa klart och att de har fått den grundlydnad som är så viktig för hunden.

Man kan vänja en valp med vissa saker som tunnlar och annat som finns inom Agility men någon form av träning är inte nödvändig förrän hunden är vuxen. Det finns några böcker som kan vara bra i ämnet för den som vill läsa och lära sig mer. Man tar det relativt lätt med träning från början, låt hunden bekanta sig med de olika hinder som finns med i Agility.

Allt eftersom hunden börjar fatta vad det hela går ut på så kan man öka träningstider och de hinder som används. Det finns även kurser som man kan gå om man känner sig osäker och- eller vill förkovra sig i hur man tränar sin hund i Agility. Det är inte bra att lära hunden fel när man kommer till en tävling utan det gäller att man lär sig rätt från grunden.

Det är viktigt att både du och hunden tycker att det är roligt med både träning och tävling. Det är bra att variera banan och de hinder som byggs upp så hunden får en variation av sin agilityträning. Här hittar du lite varianter på olika banor som du kan bygga hemmavid. Har du börjat tävla så kan du med fördel fotografera banor som hunden tävlat på och ta inspiration med dig hem till egna banor.